Over ons

’t Pompoentje is oorspronkelijk gestart in 2007 als nachtwinkel ‘het pompoentje’,  uitgebaat door Nico Ulens.

Zijn broer Gunther was bezig met de overname in oktober 2011 en was vernieuwingen aan het doorvoeren, tot hij onverwachts overleed in november 2011.

Nico kon door het verlies van zijn broer het niet meer aan om de zaak verder te runnen.  In overleg hebben wij beslist om deze nachtwinkel over te nemen vanaf 1 januari 2012.

Stap voor stap hebben we naar een vernieuwd concept gegaan en tal van vernieuwingen doorgevoerd zoals: brand en geluidswerend plafond, energiezuinige verlichting interieur, nieuwe vloer, nieuwe kleuren, nieuw logo, nieuwe frigo en koelers, herindeling winkelruimte, nieuwe gevel / publiciteitspanelen, zuinige Led spotlichten buiten, een facebook pagina en nu een nieuwe eigen website.

Sinds juni 2018 verkopen wij ook persartikelen en diensten van de Nationale Lotterij.

We zijn van nachtwinkel  naar een avondwinkel (sinds 2018 Buurtwinkel) gestapt om verscheidene redenen; we wonen zelf hier en je moet met je buren leven, hun nachtrust moeten we ze gunnen, het kan niet zijn dat men om 2 uur ’s nachts met bonkende luidsprekers hier sterke drank komt halen.

We willen duidelijk een onderscheid maken van het beeld wat de meeste mensen kennen van nachtwinkels (wat een stereotype is).

Vlaamse uitbaters, zeer propere winkel, voldoen aan de nodige reglementering (zoals o.a. vergunning FAVV voedselveiligheid, vergunning douane tabak en sterke dranken, vergunning latere openingstijden van 18 tot middernacht), geen vervallen producten, vriendelijke bediening, zeer uitgebreid assortiment, respecteren van koeltemperaturen verse voeding, sterke prijzen: liggen kort bij de dagwinkels,…..

Men zegge het voort…..